tort vegan cu afine si cardamon

Tort sanatos, apetisant si fara exces de calorii.

Reteta prezentata de Flavia Lascu pe blogul ei culinar:
http://culinariat.blogspot.ro/

De cât ori nu v-ați uitat cu poftă la un tort gandindu-vă ” Ce aș mânca o felie, dar îngrașă”, sau are prea multă ciocolată/vanile, e prea greu la stomac la ora 22  și lista motivelor continuă…?

Oare  la câte nunți, aniversări sau simple vizite la cofetărie ați refuzat tortul, mult dorit, totuși?!

„Pune-ți pofta-n cui!” ia sfârșit aici !

Vă prezit un tort, dulce, delicios, și atenție, SĂNĂTOS.  Nu îngrașă, nu balonează, nu cauzează indigestie și mai ales nu trebuie copt, îmbrăcat în glazuri sau fondant, și la un calcul atent, nu e cu mult mai costisitor decât unul obișnuit

E un tort raw vegan cu afine și cardamon care lasă fără remarcă și cel mai aprig critic !

tort vegan cu afine si cardamon

Prin urmare, blatul, căci orice tort are blat se realizează simplu , punând în mixerul de bucătărie  migdale crude, fulgi de cocos, curmale cărora  le scoateți sâmburele și le tăiați în jumătăți înainte, și două linguri apă.

Așa am făcut și eu și am mixat până totul s-a transformat într-o pastă aidoma unui pesmet legat pe care l-am întins cu grijă în formă. Am folosit o formă cu diametru de 20 de cm tapetată cu folie alimentară în dublu strat care, la sfârșit mi-a facilitat scoaterea tortului și punerea lui pe platoul pentru servit. Am pus forma la frigider și am trecut la cea de-a doua etapă.

Crema am făcut-o astfel: în același mixer de bucătărie, spălat între cele două etape, evident, am pus afinele, alune caju, pudra de cardamon ( se gasete la hipermarketuri sau în mediul online), apă, ulei de cacao ( la fel la hipermarket sau pe internet găsiți) și miere.

Am lăsat la mixat până în momentul în care totul a devenit cremos.

Nu vă temeți, e gata în câteva minute!

Acum nu mi-a rămas decât să scot forma de la frigder ( veți observa faptul că deja totul se încheagă frumos), am turnat cremă peste blat, am uniformizat, am pus câteva afine întregi ( pentru decor) peste cremă, în mijlocul tortului și am pus totul la rece pentru alte 2 ore.

Au ieșit 4 porții generoase extrem de estetice și ….încercați pentru a vedea cât de gustoase!

Lista de ingrediente:

pentru blat:

– 100 gr migdale crude
– 50 gr fulgi de cocos
– 100 gr curmale ( fără sâmburi și tăiate în jumătăți)
–  2 linguri apă

pentru cremă:

–  150 gr afine
– 300 gr caju
– 2 lingurițe pudră de cardamon
– 250 ml apă
– 13 linguri ulei de cacao
– 5 linguri miere

Valsul papilelor gustative abia acum începe!

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns